Join Radio MENU
Join Radio -
CALENDAR

ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 NΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ GIMME SHELTER FESTIVAL ΠΟΥΛΑΕΙ ΡΟΚ ΤΡΕΛΑ

ΠΙΣΩ

Το Gimme Shelter Film Festival είναι ένα φεστιβάλ όπου το rock ‘n’ roll συναντά τον κινηματογράφο.  Δεκαπέντε χρόνια μετά την έναρξη του Gagarin205, και την διεξαγωγή του 1ου Gimme Shelter Festival, το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του, επιστρέφει δυναμικά  αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα events της πόλης. Στόχος του φεστιβάλ είναι το νέο κινηματογραφικό ραντεβού της Δευτέρας, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί  και να ενημερώνεται μέσα από την μεγάλη οθόνη για την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια μουσική σκηνή, με τον πιο rock ‘n’ roll τρόπο .

Aπό τις 9 Οκτωβρίου και για δέκα  Δευτέρες, το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο και παρουσιάζει ταινίες και ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και κάποια που έχουν ηδη αγαπηθεί, τα οποία θα πλαισιώνονται από special events και εκπλήξεις. Όλα στο νέο φθινοπωρινό κινηματογραφικό ραντεβού της πόλης, κάθε Δευτέρα στο Gagarin 205.

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

19:30 – Προβολή LAST DAYS HERE
Ο cult rock θρύλος Bobby Liebling, επιτυγχάνει να σημαδέψει την Ηard Rock σκηνή επί 36 χρόνια, ως ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Pentagram. Ποικίλες πράξεις αυτοκαταστροφής, πολλαπλές ρίξεις και διαλύσεις της μπάντας, καθώς και κακές δισκογραφικές δουλειές, καταδίκασαν τον Bobby και τη μουσική του στην αφάνεια, παρά τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά του. Απομονωμένος για δεκαετίες στο υπόγειο των γονιών του, κατάφερε να ξεφύγει χάρη στη συμβολή της underground Ηeavy Μetal σκηνής. Υπό την καθοδήγηση και βοήθεια του φίλου και μάνατζέρ του, Sean ‘Pellet’ Pelletier,o Bobby Liebling παλεύει ενώπιόν μας να ξεφύγει από τους δαίμονές του.
Σκηνοθετημένο από τους Don Argott and Demian Fenton (“Rock School, “The Art of the Steal”), η ταινία “Last Days Here” καταγράφει και εξιστορεί τους θριάμβους και τις πτώσεις αυτού του ειδώλου της underground μουσικής σκηνής, που βλέπει τον εαυτό του να παλεύει στο σταυροδρόμι της ζωής και του θανάτου.

USA, 2011, 91’. Σκηνοθέτης: Don Argott, Demian Fenton. Παραγωγός: 9.14 Pictures. Εμφανίζονται: Bobby Liebling, Phil Anselmo, Sean Pelletier, Diane Liebling, Joe Liebling, Hallie Miller, Geoff O’ Keefe, κ.α.

22:00 – Προβολή WE ARE TWISTED F***ING SISTER
Το ντοκιμαντέρ του Andrew Horn παρουσιάζει τα πρώιμα χρόνια του Heavy Metal συγκροτήματος Twisted Sister. Μέσα από συνεντεύξεις ο σκηνοθέτης καταγράφει την ιστορία του συγκροτήματος από το ξεκίνημά τους στα bars του Long Island στις αρχές των 70s, μέχρι την εκτόξευσή τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Ήταν οι Grand Funk του Glam και οι NY Dolls του Metal. Κάποιοι θεωρούσαν τους Twisted Sister αστείο, άλλοι τους χαρακτήρισαν ως την καλύτερη Bar band του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ είναι η άγνωστη ιστορία των Twister Sister, που για δέκα χρόνια έπαιζαν στα bars της Νέας Υόρκης, πριν εκτοξευθεί η φήμη τους το 1983. Το “We Are Twisted Fucking Sister!” ακολουθεί το συγκρότημα στην αρχή της πορείας τους όπου ως μια glam, στυλιστικώς, μπάντα έδινε 4 shows τη βραδιά, 6 φορές την εβδομάδα, παίζοντας διασκευές σε bowling alleys του New Jersey, σε beach bars του Long Island και στα μεγάλα clubs των προαστίων, μέχρι την μεγάλη τους εμφάνιση στην τηλεοπτική εκπομπή «The Tube”, η οποία εκτόξευσε την καριέρα τους.

DE/USA, 2016, 135’. Σκηνοθέτης: Andrew Horn. Παραγωγός: Music Box Films. Εμφανίζονται: Sally Avellino, Donna Boccuzzi, Garry Bushell, Phil Carson, Mike Corcione, Fingers Fingrz, Jason Flom, Jay Jay French, κ.α

*Για τις ταινίες θα μιλήσουν ο Χάκος Περβανίδης και ο Νίκος Τραγάκης από το Metal Hammer.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Info

Gimme Shelter Film Festival
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσιών 205, Αθήνα / Τηλ: +30 2114112500
Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr , τηλεφωνικά στο 11876, και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
viva.gr
Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο)
H τιμη ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για κάθε Δευτέρα, για όλες τις προγραμματισμένες προβολές κ.α. εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.
Εισιτήριο 6 Προβολών:(4 προβολές Νοεμβρίου & 2 προβολές του Δεκεμβρίου) : 28 ευρώ || Η προσφορά ισχύει μέχρι και 6/11.

BACK TO TOP