Join Radio MENU
Join Radio -

Chania International Photo Festival: Για 9 ημέρες το Παλιό Λιμάνι των Χανίων γεμίζει με φωτογραφίες
320 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

LIVE NOW! Join Radio - Tree Pines Zone Tree Pines Zone

Το Chania International Photo Festival φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται από 28 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, με φωτογραφίες  320 καλλιτεχνών από 71 χώρες. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις ωστόσο απαιτείται δήλωση συμμετοχής όσων θα ήθελαν να λάβουν μέρος, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 10 κριτές ανέλαβε να επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες που υποβλήθηκαν και θα εκτεθούν στο Cip Festival με καλλιτέχνες από:

Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν, Αιθιοπία, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βερμούδες, Βιετνάμ, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κούβα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Μαδαγασκάρη, Μαλαισία, Μαλί, Μεγάλη Βρετανία, Μεξικό, Μιανμάρ, Μπαγκλαντές, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία,
Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τζαμάικα, Τουρκία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ.

PHOTO MARATHON

Ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ψηφιακή τους κάμερα, με σημείο συνάντησης το Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ), στις 10:30. Εκεί θα παραλάβουν την κάρτα συμμετοχής τους και θα ενημερωθούν για την διαδικασία. Στις 11:30 θα ανακοινωθούν τα θέματα των φωτογραφιών και θα ξεκινήσει επίσημα ο Μαραθώνιος. Με τη λήξη του Μαραθωνίου στις 6:00 μ.μ , οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο Μεγάλο Αρσενάλι προκειμένου να παραδώσουν στους υπεύθυνους
3 φωτογραφίες που έχουν επιλέξει (μία για κάθε ενότητα). Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από την επιτροπή για να καταλήξουν στους 3 νικητές του Μαραθωνίου. 
Επίσης 3 ακόμα από τους συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητική διάκριση. Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων θα γίνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου όπου οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους.

Γνωριμία με τη φωτογραφία για τους μικρούς μας φίλους (Μαθαίνοντας για τη φωτογραφία μέσα από αντικείμενα)

Τα παιδιά, ηλικίας 8 – 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία σειρά από vintage, φωτογραφικές μηχανές και διάφορα μέσα αποτύπωσης της φωτογραφίας από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Στην αρχή της δράσης τα παιδιά θα παραλάβουν ένα κουτί με εκτυπωμένες φωτογραφίες που αποτέλεσαν σημαντικά βήματα για την εξέλιξη της φωτογραφίας όπως είναι σήμερα καθώς και μία σειρά από φιλμ σε διάφορα μεγέθη για μία πιο ολοκληρωμένη αντίληψη πάνω στο θέμα. Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα.

Εκτύπωση με οικιακούς εκτυπωτές

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος από την ώρα της λήψης μέχρι και την εκτύπωση του αρχείου στον οικιακό εκτυπωτή του. Συμβουλές έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μία αξιόλογη εκτύπωση, χρησιμοποιώντας τον οικιακό εκτυπωτή μας και όλες τις δυνατότητες που έχει. Η καινούρια γενιά εκτυπωτών συνδυάζει χαμηλό κόστος εκτύπωσης με ποιότητα που σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζει αρκετά τους επαγγελματικούς.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια:

Mέσω email στο info@cipfestival.com γράφοντας όνομα, τηλέφωνo και το σεμινάριο για το οποίο ενδιαφέρεστε, ή τηλεφωνικά στο 6943868124. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (περιορισμένος αριθμός θέσεων). 
Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε και για ομιλίες και παρουσιάσεις όπου δε χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.

ΙΝFO

Chania International Photo Festival
28 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου,
Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι των Χανίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BACK TO TOP