"Οι άνθρωποι να συναντιούνται. Να μην απαντιούνται."

Κυψέλη δώσε μας τα φώτα σου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 13 Οκτωβρίου 2015

Ο Κώστας Ζαμπέλης είναι φυσικός και γέννημα θρέμμα κυψελιώτης.
Τον περασμένο χειμώνα δημιούργησε την «Φωτεινή Κυψέλη«, μία ομάδα που στόχο έχει να φωτίσει το σκοτάδι.
Τόσο απλό και τόσο μαγικό.

«Η Φωτεινή Κυψέλη είναι μία φωτεινή ιδέα μιας ομάδας κατοίκων που θέλουμε να φωταγωγήσουμε τις εισόδους των πολυκατοικιών της Κυψέλης αλλά και της Αθήνας γενικότερα. Γνωρίζουμε πως πρέπει να γίνουν δεκάδες αλλαγές για την αναβάθμιση της Αθήνας, στη Φωτεινή Κυψέλη όμως ασχολούμαστε με κάτι απλό, λειτουργικό και συγκεκριμένο, το φως. Με τη φωταγώγηση των εισόδων αναβαθμίζεται η αισθητική μιας πολυκατοικίας άρα και μιας γειτονιάς γενικότερα. Ταυτόχρονα διασφαλίζεται περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους, όπως είναι αποδεδειγμένο μετά από μελέτες. Φυσικά όλα αυτά μέσω της ιδιαίτερης εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρεται πλέον με τη χρήση των λαμπτήρων τεχνολογίας LED.

Βέβαια όλο αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει τις συνήθειες του και αφήνει το φόβο να επικρατήσει. Για το λόγο αυτό, ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε με έντυπα τους κατοίκους για τα οφέλη της κίνησης αυτής και μέσω της σύντομης δράσης λίγων μηνών έχουμε κατορθώσει να φωταγωγήσουμε σχεδόν 10 εισόδους και να κινητοποιήσουμε εκατοντάδες κατοίκους της Κυψέλης αλλά και της Αθήνας γενικότερα. Κερδίσαμε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες λαμπτήρων και μπορούμε να προσφέρουμε λαμπτήρες LED σε πολύ οικονομικές τιμές .

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται συνεχώς να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους ούτε και να ψάχνουμε συνέχεια για καινούριο πρόβλημα. Μας ενοχλούν οι λακκούβες στους δρόμους αλλά αν λύσουμε αυτό το πρόβλημα μετά θα εστιάσουμε την προσοχή μας στα σκουπίδια. Αν λυθεί και αυτό μετά θα μας ενοχλούν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αυτό δεν τελειώνει ποτέ.

Ας ενημερωθούμε λοιπόν και με θετική διάθεση να βάλουμε ένα συγκεκριμένο στόχο και σιγά σιγά κάτι θα γίνει. Πρέπει να αγαπήσουμε το σπίτι που μένουμε, τη γειτονιά στην οποία ζούμε. Πώς να φροντίσεις κάτι αν δεν το αγαπάς; Εγκαταλείψαμε το κέντρο της Αθήνας και απορούμε για ποιο λόγο υποβαθμίστηκε.

Η Κυψέλη είναι η γειτονιά στην οποία μεγάλωσαν η γιαγιά και ο παππούς, οι γονείς μου αρκετά χρόνια αλλά και αργότερα και εγώ με τον αδερφό μου. Κάποτε υπήρχε ζωντάνια. Από την εποχή τουSelect για το οποίο έχω ακούσει τόσες ιστορίες αλλά και καταστήματα κάθε είδους και αυτό θέλω να ξαναδώ και πάλι. Να έχει ξανά η στοά Broadway δισκάδικο,φωτογραφείο και μαγαζί με μουσικά όργανα ή παιδικά παιχνίδια.
 
Δε θέλω πολυτέλειες και εμπορικά κέντρα απλά να υπάρχει ποικιλία από βιβλιοπωλεία, κάβες,ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία και όχι ένα από αυτά επειδή κάποιος ρομαντικόςΚυψελιώτης κρατάει το μαγαζί μέχρι να πάρει σύνταξη. Ας κάνουμε τις γειτονιές και τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες, πιο φωτεινές.
Το αξίζουμε . «
 
Αν θες να μάθεις περισσότερα για την Φωτεινή Κυψέλη κάνε κλικ στο fotinikipseli.gr
 

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background