Join Radio MENU
Join Radio -
MUSIC

DOLLKRAUT ΚΑΙ LUIS THE CHILD ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ

ΠΙΣΩ

Από τη μία ένας Ολλανδός που ονειρεύεται πως γράφει soundtracks για b-movies των 70’s και από την άλλη δύο εικοσάχρονοι από το Σικάγο που πριν καλά καλά ενηλικιωθούν εμφανίστηκαν σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο.
Dollkraut
και Luis the Child αξίζουν σίγουρα μια ακρόαση.

 

Dollkraut – Holly Ghost People

dollkraut-inside
Μυστηριώδης και ατμοσφαιρικός, ο Ολλανδός Pascal Pinkert aka Dollkraut έχει ήδη κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 ετών ένα LP και αρκετά singles και remixes σε δισκογραφικές όπως η The Gym και η Ed Banger. Στις 10 Μαρτίου ο Dollkraut, με τη μορφή πλέον τριμελούς μπάντας, κυκλοφόρησε το  ‘Holy Ghost People’ , το οποίο αποτελεί το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της έως τώρα πορείας του. Ολόκληρος ο δίσκος, ο οποίος αποτελεί και την πιο ώριμη κυκλοφορία του, είναι γεμάτος με οικείους ήχους καθώς στην ουσία πρόκειται για  ένα κολλάζ από post punk, electroclash της προηγούμενης δεκαετίας, της κινηματογραφικής αισθητικής των πρώτων δύο δίσκων των Portishead και φυσικά των soundtrack του Ennio Moriccone. Εξάλλου όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ‘ προσπαθώ να φτιάχνω μουσική η οποία θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί κομμάτι από το soundtrack κάποιας παλιάς ταινίας δράσης ’ .Το σημαντικότερο σε όλα αυτά είναι πως ο Pascal Pinkert καταφέρνει να ξετυλίξει τις επιρροές του, χωρίς αυτές στο τέλος να καταπίνουν το ‘Holy Ghost People’. Ακούγοντας τον συγκεκριμένο δίσκο και καθώς το ένα κομμάτι διαδέχεται το άλλο, είναι λες και παίρνεις μέρος σε μουσικό quiz στο οποίο συνεχώς προσπαθείς να καταλάβεις τι σου θυμίζει το κάθε κομματάκι από  αυτό το ηχητικό παζλ που δημιούργησε o Dollkraut. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε το quiz να έχει ενδιαφέρον; Να σε μαγεύουν οι επιρροές που στοιχειώνουν τον Pascal Pinkert.

Ξεχωρίζουν: ‘Bonnie Said’ / ‘Red Gir

Extraδάκι: Εκτός από το κινηματογραφικό και πολλές φορές σκληρό ‘Holy Ghost People’ αξίζει και μια ακρόαση στο περυσινό set του Dollkraut στο boiler room στο Άμστερνταμ.

Που θα βρεις τον Dollkraut:
WebSite
Facebook Page
SoundCloud
Instagram
Bandcamp

 

Louis the Child – Love is Alive

louis-the-child-insideΠίσω από το όνομα Luis the Child βρίσκεται το μουσικό ντουέτο των εικοσάχρονων Robby Hauldren και Freddy Kennett από το Σικάγο. Η αρχή του ταξιδιού τους εντοπίζεται  5 χρόνια πριν όταν και ξεκίνησαν να ανεβάζουν remixes και edits στο Soundcloud. Την απόσταση που έχουν διανύσει από τότε δεν τη λες και μικρή. Έχουν ήδη στο βιογραφικό τους περιοδείες με τους Chainsmokers και τον Porter Robinson αλλά και εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως το  Coachella, το Ultra Miami αλλά και το Lollapalooza. Οι Luis The Child κυκλοφόρησαν στις 24 Μαρτίου το πρώτο ολοκληρωμένο τους ep ‘Love is Alive’ στην δισκογραφική Ultra το οποίο αποτελείται από 6 κομμάτια.  Σε πρόσφατη συνέντευξη τους δήλωσαν πως ‘Αισθανόμαστε πως ο ήχος μας δεν έχει όρια, θέλουμε απλά να δημιουργούμε αγνή και χαρούμενη μουσική μπερδεύοντας τον κόσμο με τόσο πόσο διαφορετικές είναι οι παραγωγές μας μεταξύ τους.’ Όσο κλισέ και αν ακούστηκε αυτό,τα παιδιά λένε την αλήθεια. Οι Luis the Child δεν μένουν προσκολλημένοι σε κάποιο μουσικό είδος. Αντιθέτως επιδεικνύουν τρομερή ευελιξία δημιουργώντας ένα ep που φαινομενικά δεν έχει καμία συνοχή. Ξεκινάμε με indie pop, συνεχίζουμε με future bass,στα όρια του mainstream που θυμίζει λίγο και SBTRKT, και από εκεί καταλήγουμε σε hip hop παραγωγές βγαλμένες από τα 90’s και σε συνθέσεις που θυμίζουν Wax Tailor. Κι όμως οι δημιουργικές επιλογές που έχει κάνει το ντουέτο και κυρίως αυτές που αφορούν τα φωνητικά του δίσκου, δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας όταν ολοκληρώνεται η ακρόαση του  ‘Love is Alive’.

Αφελές; Μπορεί. Mainstream; Οριακά .Απλοϊκό; Σίγουρα. Ε, και;!

Ξεχωρίζουν: ‘Slow Down Love’ / ‘Love Is Alive’

Extraδάκι: Μέσα στο 2016 κυκλοφόρησε από την Ultra records ένας δίσκος με 20 remix της πρώτης μεγάλης επιτυχίας των Louis the Child ‘It’s Strange’.  Στη συγκεκριμένη κυκλοφορία υπάρχουν αρκετά διαμαντάκια όπως το εκπληκτικό remix του Whethan.

Που θα βρεις τους Luis the Child:
WebSite
Facebook Page
SoundCloud
Ιnstagram
Wiki

Δημήτρης Μητρόπουλος

BACK TO TOP