Ο "Χαρτοπόλεμος" της σύγχρονης οικογένειας συνεχίζεται στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό για τρίτη χρονιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 1 Νοεμβρίου 2018

Τελευταία στρεφόμαστε σε ταινίες, σειρές και θεατρικά έργα που έχουν βαλθεί να ξεσκεπάσουν την παθογένεια του πιο ισχυρού, καθαγιασμένου θεσμού. Της οικογένειας.
Το καταφύγιο των παιδικών μας χρόνων ίσως δεν στηρίζεται τελικά σε γερά θεμέλια και οι δεσμοί αίματος μπορεί να συντηρούν μια δυσλειτουργική σχέση που θέλει -όπως όλες- δουλειά και φροντίδα. 
Εάν τα It’s Only the End of the World,  
Sharp Objects και The Haunting of Hill House σε άγγιξαν με τον τρόπο τους, ο Χαρτοπόλεμος κουμπώνει μαζί τους με τον ίδιο συνδετικό κρίκο και σίγουρα σε αφορά!

Η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως «γροθιά στο στομάχι» για την σύγχρονη πραγματικότητα, επέστρεψε μετά από απαίτηση του κοινού για Τρίτη Χρονιά, στο ΓΚΛΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟ και παίρνει παράταση έως τις 23 Δεκεμβρίου 2018. Κωμωδία και δράμα, αγωνιώδες θρίλερ και καθημερινότητα συμπλέκονται και συνθέτουν το μωσαϊκό του έργου, αλλά και την ταυτότητα της Ελλάδας του σήμερα.

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, έναν σύγχρονο «Βυσσινόκηπο», πέντε ήρωες, τρία αδέλφια, μια κοπέλα και ένας πωλητής, όλοι εκπρόσωποι της αντιηρωικής γενιάς των τριαντάρηδων στην Αθήνα της κρίσης, κρίνονται, αλληλοαγαπιούνται και αλληλοκατασπαράζονται. Σε μια μόνο μέρα παιδικά και ενήλικα τραύματα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια. Η προσπάθεια για επιβίωση-οικονομική αλλά και συναισθηματική-οδηγεί στα άκρα με αναπάντεχη κατάληξη.Ένα σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην διπλανή μας πόρτα. Ένας «Χαρτοπόλεμος» που θα σκορπίσει στον αέρα τις στάχτες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βαγγέλης Ρωμνιός
Δραματουργική επεξεργασία-Επιμέλεια κειμένου: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Ηθοποιοί: Γιώργης Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Θάνος Αλεξίου, Παύλος Πιέρρος, Φοίβος Ριμένας
 

INFO

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30 & Κυριακή στις 19:00

Παράταση Παραστάσεων: έως 6 Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
+ δυο εορταστικές παραστάσεις 26/12 και 2/1 στις 18:30

Διάρκεια: 90 λεπτά

Χώρος: Θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ, Aτέλεια 5 ευρώ

Τηλέφωνο ταμείου: 2103642334 | Καθημερινά 10:30-13:00 & 18:00-22:30

Προπώληση: viva.gr

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background