flowers in the big parade deep inside your heart

Αν έψαχνες μια σειρά να περάσεις καλά, το Dix Pour Cent είναι εδώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 3 Μαΐου 2019

Οι γαλλικές κωμωδίες έχουν αυτή την ανάλαφρη “κανονικότητα” που κάνει τα επεισόδια τους να φεύγουν το ένα μετά το άλλο και δεν σε νοιάζει αν ανακάλυψες την επόμενη ψαγμένη σειρά που θα σου αλλάξει τη ζωή ή πόσες ώρες έχεις περάσει μπροστά από την οθόνη πατώντας skip intro. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως επιπλέουν στην επιφάνεια αφού το πιο δύσκολο σ’ αυτή τη ζωή είναι να πετύχεις την απλότητα (famous last words).
Όπως συμβαίνει και με το «Plan Coeur» που λέγαμε τότε, το «Dix pour Cent» («Call my Agent») ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Στη σειρά που είναι πλέον στα ράφια του Netflix, η ομάδα του παριζιάνικου πρακτορείου ηθοποιών ASK έχει στο πελατολόγιο της μερικούς από τους πιο διάσημους Ευρωπαίους κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι παραδομένοι στον παρορμητισμό, την κυκλοθυμία και την μεγενθυμένη ευαισθησία τους κι έχουν στα emergency calls τους το τηλέφωνο του αντζέντη παύλα ψυχολόγου παύλα ζογκλέρ παύλα baby sitter που τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. 
Τα πολυεργαλεία του ASK αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα, βλέπουν τη ζωή να γκαζώνει, κρύβουν μυστικά και δεν κοιμούνται τώρα πια τα βράδια για να λύνουν προβλήματα άλλων. Το έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα τέλος δεν είναι ποτέ δεδομένο στη ζωή τους αλλά κάπως, κάπου, πάντα θα βρουν τη λύση για να γίνουν όλα σωστά. Ή σχεδόν σωστά.
Γιατί θα το βάλεις στη λίστα με τα αγαπημένα:

  • Για το καλό χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες -ειδικότερα των δεύτερων ρόλων- που έρχονται πάντα την κατάλληλη στιγμή και παγώνουν τις σκηνές για λίγα παραπάνω λεπτά.
  • Για την αμεσότητα των ηθοποιών. Θα μπορούσαν να είναι οι φίλοι και οι συνάδελφοι σου σου -ω ναι τόσο κλισέ- στο διπλανό γραφείο που αγαπιέστε και αρπάζεστε την ίδια στιγμή κι όχι μ’ αυτή τη σειρά.
  • Για τους απολαυστικούς guests που εμφανίζονται σε κάθε επεισόδιο. Isabelle Hyppert, Monica Belluci, Jean Dujardin, Isabelle Adjani, Gérard Lanvin, Cecile de France, Guy Marchand είναι μόνο κάποιοι από τη λίστα των ωραίων τύπων που σκάνε κάθε φορά και προκαλούν το χάος στις ζωές όλων.
  • Για την εξέλιξη των χαρακτήρων από την αρχή ως το τέλος. Είναι συγκινητικό το πώς περνούν οι βασικοί παίχτες τα μεταβατικά τους στάδια ανάμεσα στις παράλληλες ιστορίες όλων των ηρώων και πόσο μεγάλη σημασία δίνουν σε κάποιες  λεπτομέρειες.Ίσως και να πατήσεις το stop:
  • Η χλιαρή τρίτη σεζόν θα μπορούσε να είναι λόγος για να παρατήσεις τη σειρά αλλά αν έφτασες ως εδώ, κάνε υπομονή και εκεί, κάπου προς το τέλος, θα την αγαπήσεις και πάλι.
  • Ορισμένες στιγμές επικρατεί μια αδικαιολόγητη εξαλλοσύνη σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου από λεπτό σε λεπτό, με αποτέλεσμα να φλυαρούν όλοι χωρίς λόγο.

Μικρό τρίβια:
Το ποσοστό που αναφέρεται στον τίτλο της σειράς είναι αυτό που παίρνει ο αντζέντης από την αμοιβή του ηθοποιού στις δουλειές που κλείνουν μαζί.

*Άλλες  joinπροτάσεις για σειρές που τα σπάνε:
Russian Doll
The Hook Up Plan
Happy!
Abstract
Big Little Lies


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background