flowers in the big parade deep inside your heart

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι εδώ και τα έχει ΟΛΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 11 Απριλίου 2019

 Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου 2019 και τα έχει όλα.
Διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Akram Khan και ο Béla Tarr, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, κινηματογραφικές προβολές, πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού–από σύγχρονα ακροβατικά μέχρι hip hop και kathak–, πολλές εκπαιδευτικές δράσεις. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, το Διεθνές Κέντρο Χορού και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, προτείνουν ένα υπέροχο και πολυποίκιλο πρόγραμμα.
Στα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στα διεθνή χορευτικά δρώμενα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει φιλοξενήσει συνολικά 113 διεθνείς ομάδες χορού (εκ των οποίων 84 σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα), 53 ελληνικές, επτά παραγωγές και έξι συμπαραγωγές, 43 πολυήμερα σεμινάρια χορού και εργαστήρια με καταξιωμένους ξένους χορευτές, χορογράφους και δασκάλους του χορού, masterclasses, διαλέξεις, καθώς και 90 παράλληλες εκδηλώσεις (μουσική, θέατρο, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφος). 

25 Kalamata Dance Festival | Programme 2019

25th Kalamata Dance FestivalProgramme 2019!25o Φεστιβάλ Χορού ΚαλαμάταςΠρόγραμμα 2019!—Video Edit by Mike RafailDrone: Spiros VlOriginal Music by Vassilis Mantzoukis / Βασίλης Μαντζούκης—Full Programme at:www.kalamatadancefestival.gr—Official Hashtags:#25kdf2019#kalamatadancefestival#kalamata—KDF

Gepostet von Kalamata International Dance Festival am Mittwoch, 10. April 2019

Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ισπανία, τις Φιλιππίνες, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Ιταλία. Δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, δύο δημιουργοί από διαφορετικά πεδία, ο Akram Khan και ο Béla Tarr είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού Φεστιβάλ.
Ξεχωρίζουν, επίσης, η hip hop ομάδα Cie Accrorap (Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της La Rochelle / CCN de la Rochelle) του Kader Attou, που ανοίγει το Φεστιβάλ με το παγκοσμίου φήμης έργο The Roots, ο Josef Nadj ο οποίος συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, η ομάδα kabinet k, η ομάδα Le Galactik Ensemble, η Joy Alpuerto Ritter και η Lali Ayguadé, που θα παρουσιάσουν παραστάσεις τους εντός και εκτός θεάτρου και θα διδάξουν στα επαγγελματικά σεμινάρια, ο Link Berthomieux και οι τρεις ελληνικές συμμετοχές, η ομάδα κι όμΩς κινείται, η Κατερίνα Ανδρέου και το χορογραφικό δίδυμο arisandmartha των Άρη Παπαδόπουλου και Μάρθας Πασακοπούλου.

Το πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει:

  • Έντεκα παραγωγές στο Μέγαρο Χορού εκ των οποίων τέσσερις στην Κεντρική Σκηνή, έξι στο Στούντιο και μία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα παρασκήνια της Κεντρικής Σκηνής.
  • Δώδεκα υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, και μία υπαίθρια παράσταση στην Costa Navarino, καθώς και καθημερινή προβολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων την επόμενη μέρα στην Costa Navarino.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ για την Louise Lecavalier στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού με ελεύθερη είσοδο.
  • Δύο προβολές ταινιών του Béla Tarr και συζήτηση με τον σκηνοθέτη, ανοιχτή στο κοινό, στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.
  • Μουσική βραδιά στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού με ελεύθερη είσοδο, σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τέσσερα επαγγελματικά σεμινάρια, μία διάλεξη ανοιχτή σε όλο το κοινό, ένα εργαστήρι για παιδιά, ένα εργαστήρι για ενήλικες άνω των πενήντα ετών και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ.
  • Παράσταση του εργαστηρίου για παιδιά ως εναρκτήρια δράση του Φεστιβάλ και παράσταση του σεμιναρίου για ΑμεΑ την ημέρα λήξης του Φεστιβάλ.

INFO
19 έως τις 28 Ιουλίου 2019
Όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Γενική είσοδος: €15,00
Εκτός από:
-την παράσταση του εργαστηρίου για παιδιά Καλειδοσκόπιο την Τετάρτη 17 Ιουλίου: €5,00 (γενική είσοδος)
-την παράσταση Mnémosyne του Josef Nadj το Σάββατο 20 Ιουλίου, την Κυριακή 21 Ιουλίου και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στα Παρασκήνια της Κεντρικής Σκηνής: €10,00 (γενική είσοδος)
-την παράσταση Optraken της ομάδας Le Galactik Ensemble την Τρίτη 23 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου: €10,00 (γενική είσοδος)
Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο: €12,00 για όλες τις παραστάσεις
Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ: Γενική είσοδος: €12,00
Εκτός από:
-τις προβολές ταινιών του Béla Tarr την Πέμπτη 25 Ιουλίου και την Παρασκευή 26 Ιουλίου: €5,00 (γενική είσοδος)

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία και στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη
Γενική είσοδος για τους συμμετέχοντες στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ: €10,00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Κόστος συμμετοχής σε 4 σεμινάρια και 1 διάλεξη: €400,00
Eγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558 593,
workshops@kalamatadancefestival.gr
Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.
Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση
για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Έναρξη προπώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων: Τετάρτη 15 Μαΐου 2019
kalamatadancefestival.gr
– Kαταστήματα PUBLIC & στο site
– TICKET SERVICES, Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 / τηλεφωνικά: 210 723 4567 / Online: ticketservices.gr
-Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων  στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33, 24133 Καλαμάτα):  Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019
10:00-13:00 & 18:30-21:00, Kαθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής
Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard): τηλ. 27211 81030, 27210 83086


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background