flowers in the big parade deep inside your heart

Πάσχα στα Jumbo με τον Γαϊτάνο! Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Written by on 4 Απριλίου 2019

Τα cult διαφημιστικά της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών, κάθε Πάσχα, κρύβουν και μια έκπληξη. Όχι ευχάριστη, πάντα.

Πάσχα 2019 μ.χ.

Πρωταγωνιστεί: Χριστιανός ορθόδοξος τραγουδιστής, γνωστός για την σταθερά λακαρισμένη ξανθιά, λιονταρίσια χαίτη του, την αποχή του από το σεξ, τις μοντέρνες πεποιθήσεις του, όπως και την αγάπη του για τα χρυσά αυγά, παντός είδους. Εμφανίζεται ένα μήνα τον χρόνο. Τους υπόλοιπους έντεκα, πέφτει σε χειμερία νάρκη. Άγνωστο που.

Το στόρι: Διαφημιστές προσεγγίζουν τον γνωστό τραγουδιστή, του προτείνουν διάφορα ανατρεπτικά, αυτός αρνείται, αυτοί επιμένουν, αυτός αρνείται και πάλι, αυτοί υποχωρούν, αυτός βρίσκει τον εαυτό του σε ένα ταπεινό λευκό κερί , αυτοί ψάχνουν για αναπτήρα, δυστυχώς όμως υπάρχει φοβερός συναγωνισμός με τα Ιεροσόλυμα, το διαφημιστικό τελειώνει και μένει έτσι, το κερί, λευκό, ταπεινό και άκαυτο- δεν πειράζει όμως συμβαίνουν κι αυτά.

Η ανατροπή: Μέχρι τη μέση νομίζουμε πως μας τρολλάρει. Μετά τη μέση, όχι. Γι’ αυτό και μένουμε στο προφανές. Και αποφεύγουμε, με ένα λεπτό ελιγμό, τις όποιες «πλύσεις».

Η βαθμολογία: *

 

Πάσχα 2017 μ.χ.

Πρωταγωνιστεί: Ο άγνωστος βλάχος της γειτονιάς μας που αν κρίνουμε από τις σούβλες με τα δώρα, θα πρέπει να έχει βαφτίσει τα παιδιά σε όλα τα χωριά στην πέρα ραχούλα, στην πιο πέρα ραχούλα αλλά και στην πιο, πιο, πιο πέρα ραχούλα.

Το στόρι: Καθότι στην καρδιά της κρίσης, μη ψάχνεις για τσιτσί και υπερπαραγωγή στο κρέας, η γνωστή αλυσίδα, πρώτη το ξέρει, γι’ αυτό και «επεμβαίνει» έξυπνα. Αν είσαι νονός, περαστικά, σε βλέπουμε να τη βγάζεις μόνο με τα δώρα, ό,τι ευρώ θα βρεις στην άδεια τσέπη σου, εκεί θα πάνε. Και από τι μάθαμε εκ των υστέρων, έτσι συνέβη.

Η ανατροπή: Καμία. Εκτός αν την ψάχνεις στο κλάσικ φαντάστικ τραντισιονάλ κομμάτι των τρυφερών και αισθηματικών αυτών νονών.

Η βαθμολογία: **

 

Πάσχα 2016 μ.χ.

Πρωταγωνιστεί: Το icon που αξίζει σε αυτή τη χώρα, η lady της Ελλάδας, η μπουζουξού με το μεγαλύτερο εκτόπισμα, έστω μέχρι την εμφάνιση της Πάολας.

Το στόρι: «Και δεν αξίζει στο όνομά μου μια πετσούλα αρνί, …για μέεεεεναααααα». Το λαϊκό είδωλο είναι στο χωριό, κανείς δεν το ξέρει, αλλά ξάφνου κάτω από το φως των πασχαλινών κεριών, όλοι το μαθαίνουν, spread the news, η λαίδη είναι εδώ και τραγουδά την πιο μεγάλη της επιτυχία «Και ποια Θυσία» με στίχους τίγκα στο λίπος, τη θρησκευτική κατάνυξη αλλά και την ερωτική αγανάκτηση. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα πραγματικό έπος αν, αν, ξάφνου κάπου εκεί στο τέλος…

Η ανατροπή: Ένα χρόνο πριν την παγκόσμια έκρηξη του #metoo , η Lady Angie, ακόμη και σε αυτό μπροστά από την  εποχή της, πετά έτσι στα κουτουρού και από το πουθενά, ένα «χτύπα σαν άντρας» και προκαλεί «σεισμό» στην «ξαφνιασμένη» κοινωνία. Παρακαλώ πολύ, δεν θα θελα.

Η βαθμολογία: ***

 

Πάσχα 2015 μ.χ.

Πρωταγωνιστεί: Αυτός ο τύπος που κατασκήνωσε στο μυαλό μας για μεγάλο διάστημα και που με κόπο πολύ, καταφέραμε τελικά να εκτοπίσουμε.

Το στόρι: Κανένα. Απλά μια σειρά από στόρις, όχι πάντα πετυχημένα, βασισμένα στην ατάκα της εποχής, «κράζεις; Θαυμάζεις»

Η ανατροπή: Καμία. Εκτός αν θεωρείται ανατροπή, η στα πρόθυρα του εγκεφαλικού επεισοδίου, σοβαρότητα, στο ύφος.

Η βαθμολογία: *

 

Πάσχα 2014 μ.χ.

Πρωταγωνιστεί: Ένας βοσκός, ένας φίλος του βοσκού, αναμφισβήτητα πατέρας ή θείος και ένας χορός από πρόβατα παύλα βοσκοί και βοσκοπούλες, ξεκάθαρο κλείσιμο ματιού, σε επιδαύρια εμφάνιση του Εθνικού Θεάτρου.

Το στόρι: Δύο βοσκοί αναρωτιόνται, τι δώρο να πάρουν στο βαφτιστήρι, τα πρόβατα παύλα βοσκοί και βοσκοπούλες παθαίνουν Samantha Fox και τραγουδούν το «Touch me» με το δικό τους τρόπο: «σφάχ’τη, σφάχ’τη», υπονοώντας μια κάποια αυτοθυσία για τον ιερό αυτό σκοπό, οι βοσκοί αρνούνται, δηλαδή ο νέος βοσκός αρνιέται γιατί ο μεγάλος είναι έτοιμος να πάρει όλο το κοπάδι και ω θαύμα, του έρχεται, του νέου πάντα, το «Save the provatina now», η πόλη είναι κοντά και τα Jumbo περισσότερο.

Η ανατροπή: Ο χορός των προβάτων, η Samantha: «σφάχ’τη», η αίσθηση πως την έχουμε πατήσει, δεν γλιτώνουμε εύκολα, κάθε Πάσχα τα ίδια θα περνάμε.

Η βαθμολογία: **

 

Πάσχα 2013 μ.χ

Πρωταγωνιστεί: Η Κατερίνα της καρδιάς μας, η πιο ακομπλεξάριστη νονά του κόσμου, που πάει κατευθείαν από τη βραδινή δουλειά στο μεσημεριανό γλέντι, μόνο και μόνο για να φέρει τα δώρα στα παιδιά, στην ώρα τους. Άξια, άξια, όχι, όχι, πανάξια!

Το στόρι: Μη τα ξαναλέμε, το γλέντι ξεκινά, κάτι λείπει, τι να ‘ναι, τι να ‘ναι, α η Κατερίνα Στανίση είναι, που γύρευε που τραγουδούσε χτες, αλλά κυρία, στην ώρα της, γεμάτη στυλ και άρωμα γυναίκας. Παρεμπιπτόντως, πόσο σας πάνε τα κόκκινα Κατερίνα μας, μα πόσο.

Η ανατροπή: Ε, όταν σου λένε θα ‘ρθει κι η νονά, το Κατερινάκι δεν είναι και το πρώτο που περνάει από το μυαλό σου. Επίσης, αυτό το «Με τι οίκτο να ζήσω» ως «Χωρίς jumbo να ζήσω», ήταν και η πρώτη αυτή γενναία ένδειξη της τροπής που θα έπαιρναν από εδώ και πέρα πια, όλα τα διαφημιστικά του Οίκου.

Η βαθμολογία: ****

Πάσχα 2011 μ.χ

Πρωταγωνιστεί: Ο Πασχάλης, ένας τρομοκρατημένος νονός.

Το στόρι: Νονός βρίσκεται στη Βαρβάκειο, το τηλέφωνο χτυπά κι είναι το βαφτιστήρι, αυτός παθαίνει κάτι σαν κρίση πανικού, οι χασάπηδες έτσι στα ανεξήγητα, του την πέφτουν και τραγουδούν όλοι μαζί «Γιατί έχεις τα Jumbo πλάι σου» λες και δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, και όλα καταλήγουν προφανώς εκεί που έπρεπε από την αρχή. Στο γνωστό κατάστημα.

Η ανατροπή: Το πρώτο «χιουμορίζον» του είδους. Και η πρώτη χρήση άσματος με τη μορφή πασχαλιάτικης παρωδίας. Εδώ το κομμάτι που δεινοπαθεί είναι το «Γιατί έχω εσένα πλάι μου» του Αντώνη Ρέμου.

Η βαθμολογία: **


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Title
Artist

Background