flowers in the big parade deep inside your heart

Κλειδόλεξο: Ο Κωστής κι ο Νίκος έκαναν τα ορθογραφικά λάθη παιχνιδάκι με non stop παραμονή στο Top 5 του Google Play.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 24 Μαΐου 2018

Μετράει ελάχιστους μήνες ζωής, περισσότερα από 15.000 downloads και πολλές εβδομάδες non stop παραμονής στο Top 5 του Google Play. Το Κλειδόλεξο είναι ένα (εθιστικό) quiz ορθογραφίας που σε βοηθά να θυμηθείς παίζοντας, όλα όσα οι σατανικοί κορεκτόρες και τα greeklish έχουν θάψει βαθιά στο μυαλό σου.
Δημιουργοί του είναι ο Κωστής Φράγκος καi o Νίκος Σαμπέρης,  ή αλλιώς Nukualofa Lab.  Software Engineers και συνάδελφοι στη πρωινή τους δουλειά, πειραματίζονται στον -ελάχιστο- ελεύθερο χρόνο τους με digital ιδέες, κάποια από αυτές τους οδήγησε στο Κλειδόλεξο.

 Πως πρόεκυψε η ιδέα του παιχνιδιού;
Κάποια στιγμή αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι οι σημειώσεις μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας ήταν πιο πολύ αγγλικά (ενίοτε greek-lish) παρά στα ελληνικά με αποτέλεσμα να βλέπουμε ότι κάνουμε ορθογραφικά λάθη ακόμα και σε σχετικά εύκολες λέξεις. Παράλληλα από τεχνικής άποψης, μας είχε φανεί πολύ ενδιαφέρουσα η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού unity, που προορίζεται κυρίως για mobile gaming και θέλαμε να πειραματιστούμε με τις δυνατότητες της. Κάπως έτσι λοιπόν μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε το Κλειδόλεξο. Ένα quiz λέξεων στο οποίο ο παίκτης καλείται να βρει τη λέξη που προκύπτει νοηματικά από αυτές που δίνονται ως κλειδιά. Να την διατυπώσει σωστά και συνεπώς να εξασκηθεί στη ορθογραφία και στη συνδυαστική σκέψη διασκεδάζοντας παράλληλα.

Ποσό καιρό σας πήρε τι σας δυσκόλεψε πιο πολύ;
Για να βγάλουμε την πρώτη έκδοση μας πήρε περίπου 2 μήνες. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό διάστημα πειραματισμού, όπου πήραμε γνώμες από τους χρήστες και είδαμε σε τι αλλαγές έπρεπε να προχωρήσουμε για να βελτιώσουμε το παιχνίδι και τη γενικότερη εμπειρία του παίκτη. Μετά από αυτό το στάδιο μας πήρε περίπου άλλο ένα μήνα να φτιάξουμε την τελική (μέχρι στιγμής…) έκδοση όπως είναι σήμερα. Το στοιχείο που μας δυσκόλεψε αρκετά σε αυτή τη διαδικασία ήταν η σωστή επιλογή περιεχομένου. Πρώτον η σωστή επιλογή θεματικών κατηγοριών λέξεων που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του χρήστη, αλλά και δεύτερον η σωστή διαβάθμιση της δυσκολίας ώστε να δημιουργεί κίνητρο στο χρήστη να παίξει ξανά και ξανά. 

Είναι εύκολο να κάνεις αυτό που αγαπάς στην Ελλάδα και μάλιστα αυτήν την “κρίσιμη” εποχή;
Ευτυχώς η πληροφορική είναι ένας κλάδος που ο τόπος διαμονής σου δεν περιορίζει το τι μπορείς να κάνεις. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά με αποφασιστικότητα, σωστή επιλογή συνεργατών και κατάθεση πολλών ωρών δουλειάς μπορείς να είσαι δημιουργικός και να υλοποιείς τα project που έχεις στο μυαλό σου ακόμα και παράλληλα με την πρωινή σου δουλειά.

Είστε από τους τύπους που είναι όλη μέρα πάνω από το κινητό;
Κωστής: Προσωπικά δεν θα έλεγα ναι. Συνήθως το κινητό μου το έχουν οι κόρες μου. Προσπαθώ όμως να τους βρίσκω εκπαιδευτικά βίντεο και παιχνίδια. Τα ειδησεογραφικά sites είναι αυτά που μου τραβάνε τις περισσότερες ώρες στο κινητό κατά τον ελεύθερο χρόνο μου, Σίγουρα και τα κοινωνικά δίκτυα, facebook, instagram.Νίκος: Εγώ δεν έχω παιδιά, οπότε στο κινητό πιο πολύ προτιμώ να ακούω μουσική και να τεστάρω τα καινούργια παιχνίδια που ετοιμάζουμε και είναι ακόμα σε φάση development .  

Έξτρα φακτ: Η γραμματοσειρά του παιχνιδιού είναι τέτοια ώστε να μπορούν να παίξουν Κλειδόλεξο και άτομα με μερική οπτική ανικανότητα.

*Το Κλειδόλεξο είναι διαθέσιμο δωρεάν για πλατφόρμες Android και ΙOS.

 Μ.Π

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background