«Η Απόσταση Αναμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»

Επιτέλους τα LEGO ενηλικιώθηκαν! Η γνωστή εταιρεία κυκλοφορεί μια πιλοτική σειρά για να παίζουν και τα μεγάλα παιδιά με τα "τουβλάκια" τους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 23 Νοεμβρίου 2018

Σε συνεργασία με το IndieGoGo, η διάσημη μάρκα παιχνιδιών κατασκευής ανακοίνωσε το LEGO® FORMA, ένα νέο σετ συναρμολογούμενων κομματιών που επίσης καλείσαι να «βάλεις σε τάξη» αλλά πλέον με την ετικέτα και τον χαρακτήρα ενός δημιουργικού πρότζεκτ που απομακρύνει διακριτικά τη λέξη παλιμπαιδισμός από το δωμάτιο.
Η LEGO θέλει να ενθαρρύνει τους ενήλικες να χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως τρόπο αποσυμπίεσης με ένα πολύπλοκο δημιουργικό και λίγο πιο δύσκολο σετ απεικόνισης, που αν συνδέσεις σωστά τα 294 τεμάχια του, θα μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό ρομποτικό μοντέλο ψαριού Koi ή ακόμα και σε έναν καρχαρία.
Περιλαμβάνει σύστημα γραναζιών που πετυχαίνει -το κατά δύναμιν- την φυσική κίνηση του  ψαριού στο νερό καθώς και πολύχρωμες art προσόψεις, ενώ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις διακοσμώντας το, μόνος σου.

Σύμφωνα με τον Kari Vinther, διευθύνοντα Σύμβουλο Marketing και επικεφαλής του Creative Play Lab Pilots, οι «νεαροί»ενήλικες που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα εξακολουθούν να αισθάνονται την επιθυμία της δημιουργίας φτιάχνοντας πράγματα, ωστόσο η καθημερινότητα και ο περιορισμένος χρόνος λειτουργούν μάλλον ανασταλτικά. Έτσι, οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι το προϊόν θα αποσυνδέσει για λίγο τους ενήλικες από τις οθόνες και τις σκοτούρες τους, αξιοποιώντας τη δημιουργική τους πλευρά . 
Το μοντέλο είναι αρκετά μικρό για να κοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο και παράλληλα να εξάψει τη χαρά της δημιουργίας απελευθερώνοντας τη φαντασία των μεγάλων παιδιών έστω και για μερικές ώρες.

Η πρώτη παρτίδα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό στην IndieGoGo και ήδη μοσχοπουλήθηκε, ενώ μια σειρά πιλότων προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει σε διάφορες τοποθεσίες και μορφές, το 2019 με feedback σε αληθινό χρόνο από τους καταναλωτές/αγοραστές ούτως ώστε να αξιολογηθεί από τους δημιουργούς του εάν το προϊόν πρέπει να αναπτυχθεί, και να καταλάβει τα ράφια των καταστημάτων .

Για την ιστορία Η LEGO ξεκίνησε την κατασκευή συναρμολογούμενων παιχνιδιών το 1949. Από τότε έως και σήμερα αναπτύχθηκε μια παγκόσμια κουλτούρα γύρω της, η οποία έχει τροφοδοτήσει τη δημιουργία ταινιών, παιχνιδιών, διαγωνισμών και έξι θεματικών πάρκων αναψυχής.
Η ονομασία της προέρχεται από τις δανέζικες λέξεις leg godt που σημαίνουν παίζω καλά.

Μιρέλλα Κάππα

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background