In Meryl Streep we trust

Το Θέατρο Του Νέου Κόσμου κάνει ποδαρικό στο 2019 με 6 νέες πρεμιέρες!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 6 Ιανουαρίου 2019

12 παραστάσεις ξετυλίγουν τις ιστορίες τους στο Θέατρο Του Νέου Κόσμου, με έξι νέες πρεμιέρες να μας οδηγούν ξανά στην Αντισθένους με το πρόγραμμα ανά χείρας!

ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Του Πάμπλο Μεσίες
17.01.2019 – 21.04.2019, Κεντρική Σκηνή


Ένα «μελόδραμα γέλιου» που ακροβατεί ανάμεσα στο αστικό δράμα, το μελό και τη φάρσα. Οι ήρωες του είναι διαταραγμένοι και ακραίοι, αλλά εντέλει απολύτως οικείοι στον θεατή, αφού φέρουν τους δικούς του προβληματισμούς, τα απωθημένα, τα κόμπλεξ, τις πληγές και τις ήττες του. Η Ναταλία και η Νέλα. Μητέρα και κόρη. Και οι δυο είναι Αργεντίνες, ζουν σε ένα μικρό ισπανικό χωριό που αντιμετωπίζονται ως ξένες. Η Νέλα είναι ερωτευμένη με τον Πάμπλο, έναν 25χρονο εκ γενετής τυφλό. Όταν εμφανίζεται μια οφθαλμίατρος που του υπόσχεται πως θα τον θεραπεύσει (παρόλο που όλοι οι γιατροί ως τότε του το έχουν αποκλείσει), η Νέλα φοβάται ότι αν βρει το φως του θα την εγκαταλείψει.

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Μοσχούρη, Ελένη Ουζουνίδου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

INFO
Κεντρική Σκηνή
Από 17.01.2019 έως 21.04.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά
ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τετάρτη 21:15 , Πέμπτη 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τετάρτη-Πέμπτη: Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€/Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 18€, Μειωμένο 15€
Εισιτήρια προπωλούνται στο www.viva.gr

 

ΤΑ ΔΑΣΗ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ 
Του Άκη Δήμου
21.1.2019 – 23.4.2019, Κάτω Χώρος

Η bijoux de kant σε μια διαρκή αναμέτρηση με το ερώτημα «τι είναι νεοελληνικό έργο σήμερα» συναντά για δεύτερη φορά τον Άκη Δήμου, μετά το Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα στο Θέατρο Τέχνης το 2016, με το νέο έργο Τα Δάση στα Γόνατα.  

Με αφετηρία ένα επεισόδιο από το μυθιστόρημα «Ο Παλαιός των Ημερών» του Παύλου Μάτεσι, ο Άκης Δήμου ιστορεί τη ζωή στην ορεινή Αρκαδία των τελευταίων χρόνων του 19ου αιώνα. Οι τέσσερις ήρωες του έργου, ένας περιφερόμενος θαυματοποιός, ένας χωρικός, η γυναίκα του και ένας πλανόδιος θεατρίνος, διατρέχουν ένα παράφορο τοπίο τριγμών που ακροβατεί ανάμεσα στο Χριστιανισμό και την αρχαιολατρεία, αφηγούμενοι, ο καθένας με τον τρόπο του, τους αναβαθμούς και τα στάσιμα της θρησκείας των δαιμονικών θαυμάτων και των «απαγορευμένων» ερώτων. Μυστικισμός, παγανισμός και παραδοξότητα, τα Δάση στα Γόνατα αποτελούν όπως και ο «Παλαιός των Ημερών» μια λιτανεία αλλά και ένα δοξαστικό. Μία τελετουργία ιερής και ερωτικής θεοφαγίας σε ένα τοπίο αρχέγονης μέθεξης.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιώργος Κοψιδάς, Ντένης Μακρής

ΙNFO
Bijoux de kant, Κάτω Χώρος
Από 21.01.2019 έως 23.04.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά
ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 13€, Μειωμένο 10€
Εισιτήρια προπωλούνται στο viva.gr 


Ο ΑΓΝΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ
του Ντέιβιντ Πλαντ 
21.01.2019 – 23.04.2019, Δώμα

«Ο αγνός εραστής» είναι μια ελεγεία του Αμερικανού συγγραφέα DAVID PLANTE για τον επί σαράντα χρόνια σύντροφό του, τον Έλληνα ποιητή και εκδότη Νίκο Στάνγκο, την κοινή τους ζωή και το τραγικό τέλος της. Μια μακρά σε διάρκεια ερωτική αφιέρωση, μια σχεδόν σωματική και συγκινητική σπουδή πάνω στο θέμα της απώλειας και του πένθους, της μνήμης και της φαντασίωσης.
Σε μια εποχή καταιγιστική, κατά την οποία ο άνθρωπος «δημιουργεί δεσμούς εξαρχής χαλαρούς, ώστε να μπορούν να λύνονται εύκολα, γρήγορα και δίχως πόνο», πέντε μόλις χρόνια μετά το θάνατο του συντρόφου του, ο David Plante καταγράφει μια πολυετή ιστορία αφοσίωσης που διαπερνά όλο το φάσμα της συναισθηματικής διακύμανσης: από την έξαψη της πρώτης φοράς στην απόγνωση. Από το απόλυτο σμίξιμο στην απόλυτη μοναξιά. «Εσύ, εσύ, εσύ» γράφει συνεχώς και συνθέτει ταυτόχρονα τη βιογραφία του συντρόφου του, αλλά και μια αφήγηση της ιστορίας της Ελλάδας από το 1936 (έτος γέννησης του Στάνγκου) έως το 2004, πάντα σε δεύτερο ενικό πρόσωπο. Μια απόλυτη ερωτική αφιέρωση, ένας «εξοντωτικός, τολμηρός, προσωπικός θρήνος», όπως γράφει σχετικά ο Philip Roth.

Μια παράσταση-αφήγηση όπου, σε αντίθεση με την πραγματική ιστορία, τέσσερις ηθοποιοί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, σχηματίζοντας 4 ζευγάρια (δύο ετερόφυλα και δύο ομόφυλα) εναλλάσσονται διαρκώς επί σκηνής και μιλούν για την αληθινή, ουσιαστική αγάπη, ανεξαρτήτως φύλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως καταγωγής. Στην πλήρη έκφραση και ουσία της. Και τελικά, την ανάγκη έκφρασής της στην άγρια και μοναχική εποχή μας.

Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης
Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος
Δραματουργία: Άρης Λάσκος, Κόνυ Ζήκου
Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κατερίνα Πατσιάνη, Θάνος Τσακαλίδης, Ειρήνη Φαναριώτη

ΙNFO

Στο Δώμα από 21.1.2019 έως 23.4.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά
ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ:  Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 13€, Μειωμένο 10€
Εισιτήρια προπωλούνται στο  viva.gr

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Του Βασίλη Ζιώγα
 23.01.2019–21.04.2019, Κάτω Χώρος

Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις που βασίζονται στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ, στο ΣΥΝ και στο ΠΛΗΝ, στο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και το ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ, στο ΧΡΩΜΑ και στο ΜΗ-ΧΡΩΜΑ.
Οι χρωματιστές γυναίκες είναι μια σκηνική ελεγεία για τη χαμένη ελευθερία και την απελπισία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Έλλη και η Άννα είναι δύο αδελφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι, αλλά και σε κάτι μεγαλύτερο. Σε αυτό που αποκαλούν παρελθόν.
Ο φόβος, είναι το εργαλείο, η «άγκυρα» που κρατά δεμένο το ταξίδι προς το άγνωστο, το διαφορετικό, όπου η διαδρομή  γίνεται μόνο στο σκοτεινό πεδίο της φαντασίωσης, ανάμεσα σε ένα λαβύρινθο συμβόλων και αλληγοριών. Η γραφή του Βασίλη Ζιώγα συνδυάζει την ποιητική διάσταση με το πικρό χιούμορ, την τρυφερότητα με τον κυνισμό.  
Στη σκιά του παραλόγου το έργο, μακριά από τις πομάδες και τις πούδρες του αισθητισμού, αναζητά την τέλεια γραμμή και τα «ωραία χρώματα», αναζητά καθετί ζωντανό που μετέπεσε σε κατάσταση ακινησίας και έγινε άψυχο. Λύστε τους κόμπους της σοφίας και ελευθερώστε την συνείδηση του χρώματος. Εκεί κάπου από ότι απομείνει θα κτιστεί η νέα ζωή κι εκεί ίσως βρεθεί μια νέα ισορροπία.
Κ. Μαλέβιτς, Ι. Κλιούν, Μ. Μενκόφ 

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Παίζουν: Μυρτώ Γκόνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου 

ΙΝFO
Ομάδα a dream & the gun
Κάτω Χώρος, από 23.1.2019 έως 21.4.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά
ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τετάρτη-Παρασκευή: Κανονικό 13€ Μειωμένο 10€
Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 15€ Μειωμένο 12€
Εισιτήρια προπωλούνται στο  viva.gr

 

ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
των Γιάννη Καλαβριανού και Μαρίας Κοσκινά
25.1.2019 – 21.4.2019, Κεντρική Σκηνή

«Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις, για να μην ξαναπιείς λικέρ στη ζωή σου;»
Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια μία κωμωδία, υπογράφοντας και το κείμενο της μαζί με τη Μαρία Κοσκινά. Εν μέσω δικτατορίας, ένα ζευγάρι, μην αντέχοντας να περάσει ακόμη ένα Πάσχα με τους συγγενείς του, λέει ένα ψέμα και καταλήγει να περνά τη χειρότερη μέρα της ζωής του. 2 ηθοποιοί υποδύονται 6 διαφορετικούς χαρακτήρες, πραγματοποιώντας επί σκηνής αστραπιαίες ολικές μεταμορφώσεις σε μια φάρσα απολύτως χορογραφημένου ρυθμού και ιδιάζουσας κατασκευής, που συμμετέχουν ισότιμα με το κείμενο στη δημιουργία του κωμικού αποτελέσματος.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κοσκινά

INFO
Κεντρική Σκηνή
Από 25.1.2019 έως 21.4.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά
ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τετάρτη 18:30, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τετάρτη-Παρασκευή: Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€
Σάββατο-Κυριακή:Κανονικό 18€, Μειωμένο 15€
Εισιτήρια προπωλούνται στο viva.gr

ΜΥΓΟΦΑΕΣ
του Ζουάν Γιάγκο (Αρχική ιδέα: Θίασος La Calórica)
28.01.2019–23.04.2019, Κεντρική Σκηνή

Τέσσερις φίλοι γύρω στα 35, προσπαθούν να οργανωθούν και να αντιδράσουν στην επικείμενη απόλυση τους από την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Αξίζει στ’ αλήθεια να αγωνιστούν για αυτή τη δουλειά; Δεν θα ήταν καλύτερα να την εγκαταλείψουν και να
πραγματοποιήσουν το όνειρο που είχαν πριν από μερικά χρόνια; Να φτιάξουν, δηλαδή, παιδικές τροφές από προνύμφες μύγας, θρεπτικές, υγιεινές, με φτηνή πρώτη ύλη και πραγματικά ανατρεπτική απήχηση στην αγορά. Έτσι γεννιέται η παιδική κρέμα «Μυγοφαές»! Στο μεταξύ, 4 μπίρες παγώνουν στον καταψύκτη.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ομάδα AbOvo
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Παίζουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη
Πρωτότυπος τίτλος: FAIRFLY 

INFO

Στην Κεντρική Σκηνή από 28.1.2019 έως 23.4.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά
ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 15€, Φοιτητικό 12€
Εισιτήρια προπωλούνται στο viva.gr/

 

 ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
Αντισθένους 7 & Θαρύπου
T: 210 9212900
info@nkt.gr

*Αναλυτικά οι παραστάσεις που συνεχίζονται στο Θέατρο Του Νέου Κόσμου, εδώ και εδώ

 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background