feeling it slow over this dream

Η καμπάνια #notonmypasta δείχνει πως ζούνε οι αγελάδες σε φάρμες της Ιταλίας και μάλλον θα σου κόψει την όρεξη για παρμεζάνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 26 Νοεμβρίου 2017

Τα δύο διασημότερα και πλέον δημοφιλή Ιταλικά τυριά Παρμεζάνα και Grana Padano, ίσως να σταματήσουν να είναι πλέον τα αγαπημένα αρκετών καταναλωτών. Τουλάχιστον όσων ισχυρίζονται πως η ηθική πίσω απο την παραγωγή ενός προϊόντος τους αφορά.
 
Η οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF) κυκλοφόρησε πριν λίγα 24ωρα ένα βίντεο που παρουσιάζει αυτό που τα μέλη πάλευαν καιρό τώρα να αποδείξουν: πως οι συνθήκες «ζωής» των αγελάδων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του γάλακτος είναι φρικιαστικά απάνθρωπες και βασανιστικές.  Οι εικόνες προέρχονται από 9 από τις «καλύτερες» φάρμες της Ιταλίας και είναι σοκαριστικές- και σκέψου πως οι άνθρωποι της οργάνωσης διάλεξαν τις λιγότερο σκληρές.
«Η έρευνά μας φέρνει στο φως τον πόνο και τη δυστυχία μέσα στην οποία επιβιώνουν οι αγελάδες που παράγουν το γάλα για αυτά τα τυριά. Νηστικές, σκελετωμένες αγελάδες που αντιμετωπίζονται ως μηχανήματα παραγωγής γάλακτος ζούνε μεσα στον πόνο και την αγωνία για  χρόνια. Πως μπορείς να ονομάζεις ένα τυρί υψηλής ποιότητας όταν  παράγεται με αυτόυς τους φρικτούς τρόπους;» αναφέρει η διευθύντρια της καμπάνιας  Emma Slawinski. Εκπρόσωπος της Parmigiano Reggiano δηλωσε κυνικά  πως «οι συνθήκες ζωής των ζώων δεν επηρεάζουν την ποιότητα του τυριού.»
INVESTIGATION – Parmesan and Grana Padano

Parmesan and Grana Padano are produced in a specific area of Italy, by groups of producers and traders who use the same standards. They are renowned for their quality, but our investigators have uncovered the cruel truth. Speak out, sign the petition >> http://bit.ly/2A9C4Ca

Gepostet von Compassion in World Farming am Samstag, 25. November 2017
 
Με  σύνθημα και χάσταγκ #notonmypasta, η καμπάνια έχει στόχο να κινητοποιήσει τους καταναλωτές ώστε οι παραγωγοί παρμεζάνας και Grana Padano να αναγκαστούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των αγελάδων από τις οποίες κερδίζουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Γιατί προφανώς η μείωση των εσόδων τους είναι ο μόνος τρόπος να ευαισθητοποιηθούν.
 
Είναι πολλοί αυτοί που δεν τρώνε κρέας γιατί όπως ισχυρίζονται λυπούνται τα ζώα, ωστόσο καταναλώνουν τις σοκολάτες δυο δυο, πίνουν ανέμελα το γαλατάκι τους κάθε πρωί ,απολαμβάνουν την ,χωρίς μπέηκον και με μπόλικη παρμεζάνα, καρμπονάρα τους …
Είτε από άγνοια είτε από λαιμαργία επιλέγουν να δείξουν την ευαισθησία τους με το να  μην τρώνε το κρέας κάποιου ζώου που σφάχτηκε αλλά συνεχίζουν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα συμβάλοντας  στο να βασανίζονται εκατομμύρια άλλα ζώα για όλη τους τη ζωή. Το να μην τρως κρέας λέγοντας πως λυπάσαι τα ζώα αλλά να τρως γαλακτοκομικά είναι τουλάχιστον αφελές αν όχι υποκριτικό.
Το ζητούμενο λοιπόν των κινημάτων animal welfare (συμπόνοια στα ζώα)  δεν είναι να μας πιέσουν να μη φάμε κρέας και γαλακτοκιμικά προϊόντα αλλά να απαιτήσουμε -ακόμα και μποϋκοτάροντας προϊόντα αν χρειαστεί – τα ζώα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρεάτος, γάλακτος κοκ,να αντιμετωπίζονται με τον ηθικότερο τρόπο, να ζούνε σε καθαρό και άνετο περιβάλλον, να μην ξυλοκοπούνται καθημερινά με λοστούς (ναι συμβαίνει ΚΑΙ αυτό) να μην στριμώχνονται ασφυκτικά σε φορτηγά για τη μεταφορά τους (#StopLiveTransport), να μην ζούνε αλυσοδεμένα και ακίνητα ως το τέλος της ζωή τους. 
Κι αν η ευαισθησία δεν είναι ισχυρό για εσένα κινήτρο ίσως το γεγονός πως αυτές οι φριχτές συνθήκες ζωής γεμίζουν το πιάτο σου με τοξίνες που δηλητηριάζουν συστηματικά την υγεία σου να είναι ο λόγος που χρειάζεσαι για να ασχολήθεις περισσότερο.
 
 

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background