"Just because you fell on your *ss doesn't mean you have to stay there"

MAC DEMARCO-WEVAL-ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ-HOLY FUCK είναι μερικά από τα ονόματα στο Line Up του χειμερινού Plisskën Festival

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 9 Οκτωβρίου 2017

 MAC DEMARCO // MULATU ASTATKE //LADY LESHURR // ROMARE // HOLY FUCK //67 // LIARS // ANDY STOTT // JESSY LANZA // WEVAL//ANOPOLIS // AUTARKIC // BILL KOULIGAS // BLACK ATHENA // BORROWED IDENTITY //BRASSICA // CHAOS IN THE CBD // COBY SEY // DEDNEWB // DEMDIKE STARE // DOG2TH // GAIKA//GIGANTA // HIEROGLYPHIC BEING // HUERCO S // IGUANA DEATH CULT // ILLUM SPHERE // IVAN SMAGGHE//JOYCE WRICE // LAMBERT // LAPS // LAST JAPAN // LENA PLATONOS // LOTIC // MATTEO VALLICELLI //NTS RADIO // PAULI. // SMERZ // THE LONGCUT // THOMEY BORS // TOPS // TOSIN MARTYNS
 
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ονομάτα που θα βρεις στη λίστα του χειμερινού Plisskën Festival και που όπως καταλαβαίνεις θα γίνει χαμός!
plisk

Μέσα στο κέντρο της πόλης (Piraeus 117 Academy – Μεταλλουργείο & The Loft) στις  1 και 2 Δεκεμβρίου, το Plisskën  θα φιλοξενήσει πάνω από 40 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες σε 3 χώρους -όλοι επί της οδού Πειραιώ-, και 5 stages (το ένα secret) , τα live  θα ξεκινάνε κάθε μέρα στις 19:00 και θα τελειώνουν στις 05:30 της επόμενης ημέρας.

Πιστό στις μουσικές αξίες του, εξακολουθεί να παρουσιάζει τους ήχους του αύριο σήμερα σε συνδυασμό πάντα με ονόματα που έχουν καθορίσει «σκηνές» και μουσικά είδη δημιουργώντας για ένα διήμερο τις ιδανικές συνθήκες ενός street festival στην καρδιά της Αθήνας. Tο μουσικό κομμάτι θα πλαισιώνεται και από τα καθιερωμένα πλέον Food Court, Cocktail Bars, Lounge Areas, πολλές παράλληλες δραστηριότητες καθώς και το Pop Up Store με Plisskën merchandise, έκθεση artwork και φωτογραφίας του φεστιβάλ. Ταυτόχρονα, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιβαλλοντολογικές του ανησυχίες που άλλωστε το έχουν βραβεύσει με 2 αστέρια στα Greener Festival Awards αλλά και η εκπαίδευση νέων ανθρώπων μέσω του εργαστηρίου του The Lab (υποβολή αιτήσεων μέχρι 26 Οκτωβρίου).
 

Headliners της φετινής χρονιάς δεν είναι άλλοι από τον χαρισματικό Καναδό μουσικό που ακούει στο όνομα Mac DeMarco καθώς και τον πατέρα της Ethio-jazz Mulatu Astatke. Πολυαναμενόμενες όμως θα είναι και οι ζωντανές εμφανίσεις του Andy Stott που επιστρέφει στο φεστιβάλ μετά τη συγκλονιστική εμφάνισή του το 2015, του νέου ανερχόμενου ταλέντου της περίφημης Ninja Tune, Romare, καθώς και του πιο πολυσυζητημένου rap crew της χρονιάς, αυτό των 67 από το Νότιο Λονδίνο.
Από το Plisskën δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν σχήματα όπως οι πειραματιστές του ρυθμικού θορύβου Holy Fuck, η Πρώτη Κυρία της grime, Lady Leshurr, το εκκολαπτόμενο για μεγάλα πράγματα ηλεκτρονικό σχήμα των Weval αλλά και η underground electronic ποπ σταρ Jessy Lanza. Το πλουραλιστικό lineup του φετινού Plisskën συμπληρώνουν σε ισόποσες δόσεις τόσο σχήματα που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον όπως oι Smerz της XL Recordings και ο Gaika της Warp Records όσο και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που καθορίζουν ακόμα μουσικές τάσεις όπως η σπουδαία Λένα Πλάτωνος ή o περιζήτητος γάλλος παραγωγός και dj  Ivan Smagghe.   

Από το 2010 μέχρι σήμερα τοPlisskën έχει φιλοξενήσει συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Perfume Genius, Savages, Mogwai, The Horrors, King Krule, Black Lips, Death Grips, Wild Beasts, Ariel Pink, Brodinski, Âme, Wooden Shjips, Swans, Fuck Buttons, Mount Kimbie, Vitalic, Simian Mobile Disco και Peaches μεταξύ πολλών άλλων. 
 

Info

Χώροι / Stages
Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117
Τunnel & Republic: Μεταλλουργείο, Πειραιώς 127
Αquarium: Τhe Loft, Πειραιώς 123
Pop Up Store: The Loft, Πειραιώς 123

Εισιτήρια

Διήμερα40€ 45€ (έως 10 Νοεμβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως)50€ (από 10 Νοεμβρίου μέχρι και 1 Δεκεμβρίου) Μονοήμερα27€ (έως 10 Νοεμβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως)32€ (από 10 Νοεμβρίου μέχρι εξαντλήσεως).

Οι πόρτες κάθε μέρα ανοίγουν στις 19:00.
Τo ταμείο του φεστιβάλ θα λειτουργεί στο χώρο του Μεταλλουργείου. 

Προπώληση εισιτηρίων
Τηλεφωνικά στο 11876
Viva kiosks (Σύνταγμα και Τεχνόπολη)
Seven Spots
Reload Stores
Media Markt Greece
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 

Πληροφορίες
plisskenfestival. gr
facebook.com/pli sskenfestival
twitter.com/pliss kenfest

 

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background