flowers in the big parade deep inside your heart

Easy! Oι τριπαριστοί Son Lux προσγειώνονται 21 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Six D.o.g.s, για ένα υπνωτιστικά ατμοσφαιρικό live

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 9 Ιουνίου 2018

Οπτικά μοιάζουν με σπασικλακια που ξεπήδησαν από το Big Bang Theory  κρατώντας το manual του coolness.
Ακουστικά φαντάζουν 3 υποψιασμένοι fucked up αλήτες, που γνωρίζουν πολλά και κάνουν ακόμα περισσότερα .
Tην Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του six dogs θα έχουμε την ευκαιρία να σκανάρουμε  το οξύμωρο οπτικοακουστικό πακέτο των Son Lux,  και να αποφασίσουμε τι συμβαίνει τελικά με την περίπτωσή τους!
Το live θα ανοίξει ο Γκανέζος SK Kakraba, δεξιοτέχνης του gyil, ενός είδους παραδοσιακού ξυλόφωνου της χώρας του. Με έδρα του τα τελευταία χρόνια το Λος Άντζελες περιοδεύει ανά τον κόσμο και συνεργάζεται με σπουδαίους μουσικούς, πιο πρόσφατα με τον Lee “Scratch” Perry, μπλέκοντας τη μουσική παράδοση της πατρίδας του με σύγχρονους ήχους και όργανα.  

Το ευρύ κοινό γνώρισε το πρότζεκτ Son Lux από Easy , ωστόσο υπήρχε χρόνια πριν ως alter ego του Ryan Lott, συνθέτη με έδρα το Λος Άντζελες, με κλασική παιδεία, περιπετειώδη ιδιοσυγκρασία και αντιπάθεια στις μουσικές συμβάσεις. Ως one man band κυκλοφόρησε τα At​ ​War​ ​with​ ​Walls​ ​&​ ​Mazes​ (2008), W​​e​ ​Are​ ​Rising (2011) και Lanterns (2013) προσελκύοντας με το τελευταίο, βλέμματα υψηλού προφίλ επάνω του, χάρη σε κομμάτια όπως το σχεδόν υπνωτιστικά ατμοσφαιρικό Easy! Λίγους μήνες αργότερα παρέδωσε ένα εκπληκτικό πρώτο live επί αθηναϊκού εδάφους, στο καλoκαιρινό Plissken του 2014.

Την ίδια χρονιά στην μπάντα προστέθηκαν ως μόνιμα πλέον μέλη οι Νεοϋορκέζοι Rafiq​ ​Bhatia​ και ​Ian​ ​Chang.​ Μαζί κυκλοφόρησαν το Bones το 2015, συστήνοντας μας ένα μουσικό σύμπαν βασισμένο σε μια μείξη ηλεκτρονικής ποπ, πειραγμένης soul και άκρατου πειραματισμού, ο οποίος βρίσκεται στο απόγειό του στην πέμπτη και πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους Brighter Wounds.

Στο Brighter Woods ο Lott παραδίδει την πλέον προσωπική του δουλειά σε επίπεδο τραγουδοποίιας. Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του δίσκου έγινε πατέρας και παράλληλα έχασε έναν πολυαγαπημένο του φίλο από καρκίνο, τη στιγμή ο Donald Trump γίνονταν ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής. Το Brighter Woods αποδίδει με ακρίβεια την τεράστια γκάμα συναισθημάτων, πότε με ψιθύρους, άλλοτε με σινεματικές εξάρσεις, με πιάνο και έγχορδα, με synths και παραμορφωτικά εφέ. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα δουλειάς μιας τρομερά δεμένης μπάντας, που τα τελευταία χρόνια κινείται διαρκώς ανοδικά.

Πρόσφατες συνεργασίες τους περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως η Lorde, ο Woodkid και οι My Brightest Diamond, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Lott συγκαταλέγονται το all star rap-pop-folk project των Sisyphus, παρέα με τους Sufjan​ ​Stevens και Serengeti, καθώς και soundtracks ταινιών όπως Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby και Paper Towns.

INFO

Son Lux live @ Six D.o.g.s
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου,  9 μ.μ. – 11:59 μ.μ.
Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6 , Μoναστηράκι
Εισιτήρια: 18 ευρώ προπώληση, 22 ευρώ πόρτα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background