feeling it slow over this dream

4 ταινίες που θα δεις με κομμένη ανάσα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΙΣ 29 Μαρτίου 2018

Ένα sci fi για γερούς λύτες, ένας απρόβλεπτος αστυνομικός, παιχνίδια επιβίωσης στην εμπόλεμη Συρία κι ένας αρρωστημένος έρωτας.Οι ταινίες που έρχονται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, παίζουν με το μυαλό μας.

 

Ready Player One του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Γη έτος 2045. Επικρατεί χάος, οι κοινωνίες καταρρέουν, μόνη σωτηρία το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητα ς που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Oταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έτσι έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος τύπος με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ερνεστ Κλάιν (στην Έλλαδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter» από τις Εκδόσεις Πατάκη).

 

Το Κορίτσι στην Ομίχλη του Ντονάτο Καρίσι

Και αυτή η ταινία βασίζεται σε βιβλίο και μάλιστα σε best seller του Ντονάτο Καρίσι ο οποίος και το σκηνοθετεί.
O επιθεωρητής Βόγκελ στέλνεται σε ένα απομονωμένο βουνό για να ερευνήσει την υπόθεση εξαφάνισης ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού. Παλεύοντας με τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα πιεστικά  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι. Έξτρα λόγος να το δεις, ο Ζαν Ρενό που παίζει εντελώς στην έδρα του.

Μόνο Εσένα Βλέπω του Μαρκ Φόρστερ

H Τζίνα και ο Τζέιμς έχουν έναν αρμονικό γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως διατηρεί την παθιασμένη σχέση τους. Όλα κυλούν απροβλημάτιστα, ως τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της και σύντομα ανακαλύπτει πως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι πίστευε.  Ίσως τελικά η Μπλέικ Λάιβλι να μην είναι απλώς ένα gossip girl που ξεχωρίσε μόνο για το αψεγάδιαστο λουκ του.

 

Εντός Ορίων του Φίλιπ Φαν Λέου

Σε ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας βρίσκουν καταφύγιο μία οικογένεια μαζί με τους γείτονές της. Ο πόλεμος μαίνεται εκτός του σπιτιού ενώ εντός του  η ζωή επίσης μάχεται. Μοιραία φιγούρα η μητέρα που καλείται να πάρει ακόμα και ακραίες αποφάσεις για την καθόλου εύκολη επιβίωση στο σπίτι.

 

*Στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 29 Μαρτίου

 

Μαρία*Πετρίδη

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track
Τίτλος
Καλλιτέχνης

Background